dilluns, 21 de març del 2011

21 DE MARÇ. DIA INTERNACIONAL DE LA POESIA.

   Són molts els dies que els organismes com les Nacions Unides, la UNESCO o la Unió Europea han marcat al calendari per tal de fer-nos presents realitats a les quals sovint no prestem l’atenció que es mereixen. Uns tenen un caràcter més reivindicatiu (Dia de la Pau, Dia de la Dona) d’altres una motivació més festiva, de celebració comunitària (Dia del Llibre). Entre aquests últims tenim el Dia Internacional de la Poesia, que es celebra cada any el 21 de març des que el 1999 el va institucionalitzar la UNESCO durant la seua 30a reunió.  
   D’acord amb la decisió d’aquest organisme internacional, el principal objetiu d’aquesta acció és sostenir la diversitat dels idiomes a través de l’expressió poètica i oferir als que estan amenaçats la possibilitat d’expressar-se en les seues comunitats respectives. D’altra banda, aquest Dia té per objecte donar suport a  la poesia, tornar a la tradició oral dels recitals poètics, promoure l’ensenyament d’aquest gènere literari, restablir el diàleg entre la poesia i la resta de manifestacions artístiques   i crear una imatge atractiva de la poesia en els mitjans de comunicació.
   La proximitat de les sessions d’avaluació (correccions i fixació de notes per part del professorat i preparació de proves i treballs per part de l’alumnat), la coincidència amb altres commemoracions més esbombades pels mitjans de comunicació (com ara el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial) o, fins i tot, el començament de la primavera han fet que enguany el Dia Internacional de la Poesia haja tornat a passar amb més pena que glòria entre nosaltres, també en aquest blog que es diu dedicat a la lectura i l’escriptura. Per això, voldria almenys reproduir les paraules de la Sra. Irina Bokova, Directora General de la UNESCO, amb motiu d’aquesta celebració:

“El missatge dels poetes, sovint testimonis d’excepció de les profundes transformacions polítiques i socials de la història, és immortal. Els seus textos ens conviden a forjar una pau duradora en les consciències, a replantejar-nos la relació de l’home amb la natura i a fundar un humanisme que es nodrisca de la singularitat i alhora de la diversitat dels pobles. És una empresa difícil, que exigeix la participació de tots en escoles, biblioteques i institucions culturals”.

Enviat per Jesús Castaño (professor de valencià).


Poema : Mireu el nostre mar de Manuel Forcano i música de Ferran Savall 
Pots triar  poemes  per autor i també per tema .


 Poema"Queda Prohibido" de Pablo Neruda (En principi  no està molt clar que  l'autor siga  Pablo Neruda)



M'agrada compartir amb vosaltres aquests poemes.



Teniu més poesia en: enllaços d'interès del bloc (poesia en castellà i lletra A per a valencià.).

Rosa Díaz Trives

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada